آیا می خواهید بدانید که چرا، چگونه و چه زمانی باید از تحقیق بازار استفاده کرد؟ می خواهید بدانید که چرا مشتریان محصول شما را خریداری نمی کنند؟
شماهم علاقه مند به راه اندازی یک محصول، ارائه خدمت یا حتی یک کمپین بازاریابی جدید هستید، اما مطمئن نیستید که مورد استقبال مصرف کنندگان قرار می گیرد یا خیر؟
برای پاسخ به سوال های بالا، به کمک مصرف کنندگان خود نیاز دارید. اما چگونه باید این داده ها را جمع آوری کرد؟ در این مورد و بسیاری از موقعیت های دیگر کسب و کار، تحقیق در بازار راهی برای دریافت تمام پاسخ های مورد نیاز شما خواهد بود.
در این مقاله در مورد تحقیق بازار، تعریف، مزایا، انواع آن و نمونه هایی را خواهید یافت که به شما در درک این نوع تحقیق کمک می کند. پس با ما تا انتها همراه باشید.
مطالعه بازار چیست؟
مطالعه بازار، به عنوان فرآیند ارزیابی و امکان سنجی یک محصول یا خدمات جدید، از طریق تحقیقی که مستقیماً بر مصرف کنندگان بالقوه انجام می شود، تعریف شده است. این روش به سازمان یا کسب و کار ها اجازه می دهد تا بازار هدف خود را شناسایی کنند، نظرات را جمع آوری و مستند کنند، تا در پی آن تصمیمی آگاهانه گرفته شود.
مطالعه بازار می تواند مستقیماً توسط سازمان ها یا شرکت ها انجام، یا به آژانس هایی که در این فرآیند تخصص دارند، برون سپاری شود.
نکته۱: هدف اولیه از انجام مطالعه بازار، درک یا بررسی بازار هدف، تصمیم گیری در مورد واکنش مخاطبان به یک محصول یا خدمات است.
نکته۲: اطلاعات به دست آمده از انجام مطالعه بازار می تواند، برای تنظیم فعالیت های بازاریابی یا تعیین اولویت نیاز مصرف کنندگان (در صورت وجود)، مورد استفاده قرار گیرد.
انواع مطالعه بازار کدامند؟
اولیه:
هدف تحقیق اولیه، جمع آوری داده ها از تجزیه و تحلیل فروش فعلی و اثر بخشی شیوه های جاری است. همچنین مطالعه اولیه، برنامه رقبا را در نظر می گیرد و اطلاعاتی در مورد رقابت به شما می دهد.
ثانویه:
هدف تحقیق ثانویه تجزیه و تحلیل داده هایی است که قبلاً منتشر شده است. با داده های ثانویه، می توانید رقبا را شناسایی کنید، معیار هایی ایجاد کنید و بخش های مختلف هدف را شناسایی کنید.
نکته۳: بخش های شما، افرادی هستند که در گروه جمعیتی هدف شما قرار می گیرند (افرادی که سبک زندگی خاصی دارند، الگو های رفتاری خاصی از خود نشان می دهند یا در یک گروه سنی از پیش تعیین شده قرار می گیرند).
چگونه می توان یک تحلیل بازار را به روش صحیح انجام داد؟
نحوه انجام تحلیل بازار: «۷ مرحله»
انجام تحلیل بازار به زمان و تحلیل زیادی نیاز دارد. این چیزی نیست که بتوانید یک شبه آن را حل کنید. برای کمک و راهنمایی به شما در ارزیابی بازار، هفت مرحله تعیین کرده ایم. مراحل تحلیل بازار زیر را دنبال کنید.
هدف از مطالعه خود را مشخص کنید.
دلایل زیادی جهت انجام مطالعه بازار، برای مشاغل وجود دارد که می توانید از آن ها برای ارزیابی ریسک های تجاری (مثل تهدید)، کاهش مشکلات یا ایجاد فرصت ها استفاده کنید.
قبل از شروع هر تحقیق، تعیین کنید که آیا آنالیز برای اهداف داخلی است یا خارجی. اهداف داخلی شامل مواردی مانند بهبود جریان نقدی یا عملیات تجاری است. اهداف خارجی شامل تلاش برای متقاعد کردن وام دهندگان برای دادن وام تجاری به شما است.
نوع تحقیقی که انجام می دهید بسته به هدف تحلیل شما متفاوت است. به عنوان مثال، فرض کنید که مطالعه ای را برای اهداف داخلی انجام می دهید. از آنجایی که برای اهداف داخلی است، احتمالاً نیازی به جمع آوری داده های زیادی در مقایسه با اهداف خارجی نخواهید داشت.
به چشم انداز صنعت خود نگاه کنید.
در تحلیل خود، وضعیت فعلی صنعت خود را مشخص کنید. با استفاده از معیار هایی مانند اندازه، روند ها و رشد پیش بینی شده، جایی که صنعت در حال حرکت است را درج کنید و مطمئن شوید که داده های مرتبطی برای پشتیبان گیری دارید.
این بخش به سرمایه گذاران یا وام دهندگان اجازه می دهد که ببینند، تکالیف خود را در صنعت کسب و کار خود انجام داده اند و همچنین به آن ها نشان خواهد داد که آیا صنعت شما ارزش صرف زمان و پول را دارد یا خیر.
مشتریان هدف را مشخص کنید.
حقیقت این است که هر فردی را که می بینید، مشتری شما نخواهد بود. اما اشکالی ندارد! وقتی بازار را تجزیه و تحلیل می کنید، باید مشخص کنید که مشتریان بالقوه شما چه کسانی هستند. شما باید به طور کامل درک کنید که مشتریان شما چه کسانی هستند و از کجا آمده اند. مطالعه شما باید تصویر واضحی از مشتریان بالقوه شما ترسیم کند. به مواردی مانند:
سن
درآمد
جنسیت
محل
اشتغال
تحصیلات
وضعیت تأهل
هنگامی که مشتریان خود را محدود کرده اید، نیاز ها، علایق، شخصیت ها و جمعیت آن ها را دریابید. همچنین ایجاد پرسونای مشتری بر اساس مطالعه خود را در نظر بگیرید. بسیاری از کسب و کار ها چندین شخصیت مشتری دارند.
بعد از این که ویژگی های مشتریان مختلف را جمع آوری کرده اید، پرسونای مختلفی بسازید تا مشتریان معمولی خود را نشان دهند.
مشخص کردن بازار هدف می تواند به شما کمک کند تا مشتریان آینده را بهتر تأمین کنید و کارآمد تر بازاریابی کنید.
رقابت خود را مقایسه کنید.
برای تحلیل بیشتر بازار، باید رقابت خود را درک کنید و بدانید که رقبای شما چه کسانی را هدف قرار می دهند.
برای تحقیق در مورد کسب و کار های دیگر وقت بگذارید. به مواردی مانند پیشنهاد رقبا، موقعیت مکانی، مشتریان هدفمند و معایب موجود در بازار نگاه کنید.
فهرستی از تمام رقبای اصلی خود تهیه کنید. هر یک را در لیست مرور کنید و نقاط قوت و ضعف آن ها را مشخص کنید (تجارت آن ها چیست؟ چرا یک مشتری کسب و کار یک رقیب را به تجارت شما ترجیح می دهد؟ آیا آن ها برای کسب و کار شما تهدیدی ایجاد می کنند؟).
هنگامی که نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدید های رقیب خود را مشخص کرده اید، آن ها را از بیشترین تا کم خطر ترین رتبه بندی کنید و سپس، مزایا و موقعیت بازاریابی استارت آپ خود را مشخص کنید.
داده های اضافی را جمع آوری کنید.
هنگام انجام تحلیل بازار، باید اطلاعات را بزرگ ترین هدف خود قرار دهید. هر چه اطلاعات بیشتری جمع آوری کنید، کسب و کار شما بهتر خواهد بود. داده هایی که در اختیار دارید باید بی طرفانه، مرتبط و واقعی باشند. شما باید بتوانید از مطالعه خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و بر اساس اطلاعات دقیق تصمیم گیری کنید.
برای جمع آوری داده های اضافی می توانید از منابع مختلف و معتبر استفاده کنید، مانند:
اداره آمار کار
اداره سر شماری
وب سایت های تجاری ایالتی و محلی
و…
یافته های خود را تجزیه و تحلیل کنید.
پس از تجزیه و تحلیل بازار، وقت آن است که به یافته های خود نگاهی بیندازید. تمام مطالعه خود را بچینید و آن را با استفاده از بخش های مختلف سازماندهی کنید. بخش هایی را برای هدف، بازار هدف و رقابت خود لحاظ کنید.
در اینجا موارد دیگری وجود دارد که باید در یافته های خود بگنجانید:
مروری بر اندازه و نرخ رشد صنعت شما
درصد سهم بازار پیش بینی شده شما
چشم انداز شما برای صنعت
تخفیف هایی که قصد ارائه آن را دارید
روند خرید
رشد پیش بینی شده کسب و کار شما
قیمت پیشنهادی شما
چقدر مشتریان مایل به پرداخت هستند
پیش بینی جریان نقدی شما
گروه های مشتریان شما
نتایج دیگر تحلیل های شما
بر اساس مطالعه خود، می توانید چیز های دیگری مانند چرخه جریان نقدی، حاشیه سود ناخالص و عادات خرید مشتریان را برای کسب و کار خود پیش بینی کنید.
تحلیل خود را عملی کنید.
انجام تجزیه و تحلیل بازار ممکن است به عنوان یک کار دلهره آور به نظر برسد، اما کسب و کار شما بعداً بابت آن از شما تشکر خواهد کرد.
مطمئناً، شما زمان زیادی را صرف کار بر روی تحلیل بازاریابی خود خواهید کرد. اما ارزش دارد، این همه مطالعه گسترده را هدر ندهید و تحلیل خود را عملی کنید.
برای اهداف داخلی، ببینید چگونه می توانید از یافته های خود برای بهبود کسب و کار خود استفاده کنید. تجزیه و تحلیل خود را مورد استفاده قرار دهید تا ببینید، آیا می توانید هر یک از فرآیند های تجاری خود را کارآمد تر کنید.
«اگر تجزیه و تحلیلی را برای اهداف خارجی انجام داده اید، آماده صحبت با وام دهندگان در مورد مطالعه و نتایج خود باشید».
مطالعه بازار و ایجاد طرح توجیهی
مطالعه بازار و ایجاد طرح توجیهی
چرا مطالعه بازار مهم است؟
انجام مطالعه یکی از بهترین راه های دستیابی به رضایت مشتری، کاهش ریزش مشتری و ارتقای کسب و کار است. در اینجا دلایلی وجود دارد که چرا مطالعه بازار مهم است و باید در هر کسب و کاری مورد توجه قرار گیرد:
اطلاعات ارزشمند: اطلاعات و فرصت هایی را در مورد محصولات جدید فراهم می کند، بنابراین به کسب و کار ها کمک می کند تا بر اساس آن برنامه ریزی و استراتژی داشته باشند.
مشتری محوری: به تعیین نیاز و خواسته مشتریان کمک می کند. بازاریابی، مشتری محور است و به درک مشتریان و نیاز های آن ها به کسب و کار ها کمک می کند تا محصولات یا خدماتی را طراحی کنند که به بهترین وجه، مناسب آن ها باشد.
پیش بینی ها: کسب و کار ها با درک نیاز های مشتریان می توانند تولید و فروش خود را نیز پیش بینی کنند. مطالعه بازار همچنین به تعیین موجودی بهینه کمک می کند.
مزیت رقابتی: پیشی گرفتن از رقبا و مطالعه بازار، ابزاری حیاتی برای انجام مطالعات تطبیقی است. کسب وکار ها می توانند استراتژی های تجاری را طراحی کنند که به آن ها کمک کند، گام های خود را جلو تر از رقبا بردارند.
طرح توجیهی چیست؟
این طرح توضیح می دهد که چگونه محصول شامل ویژگی هایی می شود که مشتریان می خواهند و نیاز دارند و چرا محصول نباید ویژگی هایی را به همراه داشته باشد که مشتریان را از بین می برد؟
«طرح توجیهی گزارشی است که توجیه یا ناتوانی یک پروژه یا طرح را از ابعاد مختلف نشان می دهد. حیاتی ترین توجیه برای یک طرح این است که چگونه ویژگی های مثبت محصول خود را به خوبی منتقل می کند. استارت آپ ها برای اخذ مجوز از سازمان و دریافت تسهیلات بانکی یا جذب سرمایه گذار نیاز به تهیه و ارائه طرح توجیهی دارند».
همچنین توجیه پروژه تلاشی است برای توضیح اینکه چرا یک سازمان نیاز به پیاده سازی یک راه حل خاص برای یک مشکل دارد و چگونه می توان این راه حل را پیاده سازی کرد. این فرآیندی است که از مرحله نخست پروژه شروع می شود تا نیاز به راه اندازی پروژه ای را تأیید کند که از طریق اجرای راه حل به مشکل رسیدگی کند.
«توجیه یک پروژه به معنای ارائه یک تحلیل جامع از محیطی که قرار است توسط پروژه تغییر کند، خواهد بود».
از آنجایی که سرمایه گذاران و موسسه های مختلف تمایلی به سرمایه گذاری در پروژه ها و طرح های ناموفق ندارند، باید در نوشتن طرح توجیهی نهایت دقت را به کار گیرند. پروژه زمانی توجیه می شود که تجزیه و تحلیل، تفسیر و ارزیابی تمام نتایجی را که باید توسط پروژه مطرح شود، ارائه دهد.
توجیه یک پروژه، فرآیندی برای تجزیه و تحلیل یک محیط کسب و کار است تا به شما کمک کند:
راه حل هایی را برای مشکل مربوط به محیط کسب و کار پیشنهاد دهید.
جایگزین ها یا گزینه های راه حل پیشنهادی را تعیین کنید.
هزینه ها، منافع، اثرات و خطرات راه حل پیشنهادی را تجزیه و تحلیل کنید.
راه حل را تأیید کنید.
پروژه را برای مطالعه امکان سنجی آماده کنید.
چگونه یک طرح توجیهی بنویسیم؟
هر زمانی که یک کسب و کار، با تغییرات عمده رو به رو می شود، توجیه تجاری می تواند به رهبران کمک کند تا مسیر مناسبی را برای اقدام تعیین کنند. اگر به تازگی کسب و کاری را راه اندازی کرده اید، در قلمرو جدیدی گسترش می دهید یا ساختار شرکت خود را تغییر می دهید، ممکن است به این سند نیاز داشته باشید.
علاوه بر این، هر زمانی که کسب و کار شما برای تأمین مالی از سرمایه گذاران یا وام دهندگان درخواست می کند، اغلب به این موارد نیاز خواهید داشت. برای اینکه این سند تا حد امکان مفید باشد، مطمئن شوید که نوشتن آن را به درستی یاد بگیرید.
مشکلی را که حل می کنید صدا بزنید.
موفق ترین کسب و کار ها مشکلی را برای مشتریان حل می کنند. این مشکل ها می توانند یک مشکل عمومی و جهانی باشد.
بسته به نوع کسب و کار شما، این بخش ها متفاوت خواهد بود. اگر به این سند برای فرآیند تصمیم گیری خود نیاز دارید، می توانید فقط با یک پاراگراف در مورد نیازی که پر می کنید شروع کنید. اما اگر به بودجه بیشتری نیاز دارید یا موضوع پیچیده است، باید مطالعه و نمودار ها را اضافه کنید.
گزینه های جایگزین را فهرست کنید.
هنگامی که خواننده را متقاعد کردید که مشکلی برای حل وجود دارد، می توانید نشان دهید که تمام راه های ممکن برای حل آن را در نظر گرفته اید. بهتر است در برخی از طرح های توجیهی تجاری، نشان دهید که گزینه های موجود در این لیست را انتخاب می کنید.
نتایج احتمالی مثبت را فهرست کنید.
در بخش بعدی توجیح کسب و کار، تا جایی که می توانید مزایای طرح خود را مشخص کنید. این نکات مثبت باید شامل هر گونه سود یا پس انداز پولی باشد. اما لازم نیست خود را به اعداد محدود کنید.
اولین مزیت ممکن است افزایش آگاهی از برند باشد. سپس نویسنده ممکن است تخمینی از افزایش درآمد را نیز مطرح کند.
اگر بتوانید حقایقی را بیابید یا مطالعه ای را برای حمایت از ادعا های خود انجام دهید، این ها می توانند مفید باشند. با این حال، معمولاً لازم نیست برای هر نتیجه مثبت بیش از یک پاراگراف هزینه کنید.
خطرات را بسنجید.
هیچ تصمیم تجاری کاملاً بدون ریسک نخواهد بود. به همان اندازه که در نظر گرفتن جنبه های منفی گسترش یا راه اندازی یک شرکت می تواند ناراحت کننده باشد، مهم است که به این بخش از طرح به اندازه مزایا توجه شود.
باید توجه داشته باشید که برخی از خطرات ممکن است اجتناب ناپذیر باشند.
دامنه و تأثیر را ارزیابی کنید.
در نهایت، باید مشخص کنید که در حال حاضر چقدر می خواهید این پروژه را پیش ببرید و این طرح چگونه بر عملیات روزمره تأثیر می گذارد.
محدوده پروژه یا کسب و کار را به وضوح توضیح دهید. اگرچه ممکن است اهداف بزرگی در ذهن خود داشته باشید، اما دامنه را در اینجا نسبت به مخاطبان خود حفظ کنید.
در مورد هر نکته تا حد امکان دقیق باشید و آن ها را تا نتیجه گیری منطقی خود دنبال کنید.
ممکن است متوجه شوید که روش متفاوتی برای ساختار طرح توجیهی وجود دارد که تأثیر مطلوب تری را به دنبال خواهد داشت و این بدان معناست که توجیه کسب و کار به خوبی کار می کند.
مطالعه بازار و ایجاد طرح توجیهی
مطالعه بازار و ایجاد طرح توجیهی
در نتیجه
انجام مطالعه بازار می تواند یک تجربه بسیار چشم نواز باشد. حتی اگر فکر می کنید خریداران خود را به خوبی می شناسید، تکمیل مطالعه، کانال های جدید و نکات پیام رسانی را برای کمک به بهبود تعاملات شما آشکار می کند.
فرآیند توجیه یک پروژه اساساً مبتنی بر تحلیل است. از تجزیه و تحلیل به عنوان راهی برای بررسی عوامل محیطی یک سازمان تجاری، بررسی جایگزین های راه حل پیشنهادی، تعیین اثرات راه حل، مقایسه بین هزینه های پروژه و منافع پروژه، ساخت پیش بینی هزینه و ارزیابی ریسک ها و موارد احتمالی دیگر استفاده می کند.
توجیه پروژه از نتایج تجزیه و تحلیل، برای ایجاد گزارشی استفاده می کند که پروژه و منطقی بودن آن را خلاصه می کند.